dark mode light mode Search Menu
Search

Wix vs. Squarespace – hvilken nettsidebygger er best?

To av de mest populære alternativene på markedet er Wix og Squarespace. Begge plattformene tilbyr brukervennlige verktøy, flotte designmaler, e-handelsmuligheter, bloggingfunksjonalitet og mer. I denne artikkelen skal vi utforske og sammenligne de viktigste funksjonene og egenskapene til Wix og Squarespace.

Når man skal bygge en hjemmeside, er det viktig å velge en nettsidebygger som passer til dine behov og preferanser. To av de mest populære alternativene på markedet er Wix og Squarespace. Begge plattformene tilbyr brukervennlige verktøy, flotte designmaler, e-handelsmuligheter, bloggingfunksjonalitet med mer. I denne artikkelen skal vi utforske og sammenligne de viktigste funksjonene og egenskapene til Wix vs. Squarespace.

Redigeringsverktøy:

Både Wix og Squarespace tilbyr intuitive redigeringsverktøy som gjør det enkelt å tilpasse og oppdatere nettsiden din. Wix har et dra og slipp-grensesnitt som lar deg legge til og flytte elementer rundt på siden med letthet. Det er også enkelt å redigere tekst og bilder direkte på nettsiden. Squarespace har en lignende redigeringsopplevelse, men den kan være litt mer strukturert og begrenset sammenlignet med Wix.

Malverk:

Både Wix og Squarespace tilbyr et bredt utvalg av profesjonelle og moderne maler for forskjellige bransjer og formål. Wix har et stort utvalg av maler som kan tilpasses etter behov. Du kan enkelt endre farger, skrifttyper og layout for å skape et unikt utseende. Squarespace fokuserer på minimalistisk design og tilbyr vakre maler som er optimalisert for visuell appell. Du kan tilpasse malene ved å legge til egne bilder, logoer og tekst.

Squarespace har de vakreste malene – rene og moderne uttrykk.

Squarespace mal “Noll”
Squarespace mal “Beaumont”

Wix har mange flotte maler, men har generelt lavere kvalitet og har også en rekke maler som virker gamle/utdaterte.

Wix mal
Wix har over 800 maler, det kan være vanskelig å finne den rette

NB! Husk at du ikke har mulighet til å endre mal etter at du har satt i gang!

Muligheter for å skreddersy malene:

Wix skiller seg ut når det gjelder muligheter for å skreddersy malene. Du kan tilpasse nesten alle aspekter av malen, fra strukturen på siden til de minste detaljene i designet. Squarespace har mer begrensede muligheter for skreddersøm, men tilbyr likevel tilpasningsalternativer som lar deg sette ditt personlige preg på nettsiden.

Selv om Wix gir deg større valgfrihet når det gjelder tilpasning så kan det være komplisert og vanskelig å få til. Squarespace har en enklere tilnærming og det er enklere å f.eks. tilpasse fargene til din egen fargepalett.

E-handel:

Både Wix og Squarespace har innebygde e-handelsfunksjoner som gjør det enkelt å opprette og administrere en nettbutikk. Wix tilbyr et bredt spekter av e-handelsverktøy, inkludert muligheten til å legge til produkter, behandle bestillinger, opprette rabattkoder og mer. Squarespace har også omfattende e-handelsfunksjoner, inkludert lagerstyring, betalingsbehandling og forsendelsesalternativer. Begge plattformene gir deg muligheten til å starte en profesjonell og funksjonell nettbutikk, men Squarespace ligger nok hakket foran.

Blogging:

Både Wix og Squarespace har innebygde bloggingfunksjoner som lar deg opprette og administrere en blogg. Wix har et brukervennlig bloggverktøy som lar deg lage og publisere innlegg, administrere kommentarer og dele innhold på sosiale medier. Squarespace tilbyr også et kraftig bloggverktøy med avanserte funksjoner som kategorier, tags og muligheten til å planlegge innlegg. Begge plattformene gir deg muligheten til å dele engasjerende og relevant innhold med dine besøkende.

Mobilvennlighet:

Både Wix og Squarespace tilbyr responsivt design, noe som betyr at nettsidene dine vil se bra ut og fungere godt på mobile enheter. Begge plattformene er optimalisert for å tilpasse seg ulike skjermstørrelser og gir en god brukeropplevelse på mobil. Det er viktig å merke seg at du bør sjekke hvordan nettsiden din ser ut på mobil når du velger mal og tilpasser designelementer.

Mobil app

Både Squarespace og Wix har mobile apper du kan bruke for å administrere hjemmesiden din når du er på farta. Wix sin app gir deg ikke redigeringsmulighet, men lar deg se statistikk, skrive blogginnlegg og håndtere nettbutikken din. Squarespace sin app lar deg i tillegg legge til og redigere innhold, noe som gjør at jeg foretrekker Squarespace fremfor Wix her.

Sikkerhet:

Både Wix og Squarespace tar sikkerhet på alvor. Begge plattformene tilbyr sikre hostingtjenester og SSL-sertifikater som krypterer kommunikasjonen mellom nettsiden og brukerne. Wix håndterer sikkerhetsoppdateringer og overvåker nettstedet ditt for potensielle sikkerhetstrusler. Squarespace tar også ansvar for sikkerhetsoppdateringer og gir deg muligheten til å sikre nettsiden med tofaktorautentisering.

Prising:

Når det gjelder prising, tilbyr både Wix og Squarespace forskjellige abonnementsplaner som passer til ulike behov og budsjetter. Wix har en rekke prissatte planer som inkluderer ulike funksjoner som båndbredde, lagringsplass og tilgang til premiumstøtte. Squarespace har også ulike planer som inkluderer forskjellige funksjoner, inkludert e-handel og markedsføringstillegg. Vurder dine behov og budsjett før du velger en plan som passer best for deg.

Begge plattformene er konkurransedyktig priset. Den billigste Wix-planen, Combo, koster $16/måned (årlig), og den billigste Squarespace-planen, Personal, koster også $16/måned. Wix tilbyr også en “Connect Domain”-plan som kun kostet $4,5/måned, men den inkluderer annonser på siden din.

Merk at det er vanlig at nettsidebyggere annonserer sin årlige plan til en månedlig kostnad. Dette gir ikke mening. Du betaler ikke $16/måned. Du betaler faktisk $192/år.

Konklusjon og anbefaling:

Både Wix og Squarespace er solide nettsidebyggere som tilbyr brukervennlige verktøy, flotte designmaler, e-handelsmuligheter, bloggingfunksjonalitet og mer. Valget mellom de to avhenger av dine spesifikke behov og preferanser. Hvis du er ute etter omfattende skreddersyingsmuligheter og et bredt utvalg av funksjoner, kan Wix være det beste alternativet for deg. Hvis du foretrekker minimalistisk design og fokus på visuell appell, kan Squarespace være mer passende. Vurder nøye funksjonene og prisene for å ta en informert beslutning som passer best for din bedrift.

Husk at begge plattformene tilbyr prøveperioder, så du kan eksperimentere med dem og se hvilken som passer best for deg før du tar en endelig beslutning.

Neste artikkel